Bebeluși plângăcioși

 

 Bebeluși plângăcioși - cauze, simptome și sfaturi:

Bebeluși plângăcioși - cauze, simptome și sfaturi:

Cauză : hrănirea cu lapte:
O consecință majoră poate fi flatulența, mai ales la un bebeluș de câteva săptămâni al cărui sistem digestiv nu este destul de dezvoltat. În abdomenul bebelușului se formează o spumă cu bule de aer care construiesc o presiune percepută ca o durere puternică pentru acesta.
Cauză: comportamentul în timpul hrănirii
Indiferent dacă bebelușul este hrănit la sân sau cu biberonul, comportamentul acestuia în timpul hrănirii este foarte important deoarece ar putea inghiți cantităti mari de aer. Acest lucru se poate întâlni la bebelușii care manâncă prea repede, cu lăcomie, sunt hrăniți într-o poziție prea pe orizontală sau gura de aspirație de la biberon este prea mare.

Simptome:
Copilul își simte stomacul tare și incearcă să elibereze bulele de aer. Acesta începe să fie plângacios și convulsiv în același timp. Simptomele pot să apară adesea în același timp al zilei.
Dacă simptomele încep pentru prima dată sau nu sunteți sigur, cel mai bine este să contactați pediatrul pentru a exclude alte riscuri.

Ce puteți face?
Măsurile generale vă pot ajuta să atenuați flatulența și să vă calmați copilul:
Evitați bulele în biberonul de lapte, asigurați-vă că aveți dimensiunea corectă a biberonului și înarmați-vă cu timp și rabdare pentru a hrăni bebelușul. Graba mamei poate fi, de asemenea, transferată copilului. Ca mamă care alăptează, evită alimentele care balonează.
În plus, un masaj abdominal blând în sensul acelor de ceasornic poate ajuta după alăptare sau hrănire.

Ajutor cu Sab Simplex, Lefax picături:
Ajutor blând în caz de balonare dureroasă. 
Suspensia poate fi administrată direct  în biberonul proaspăt preparat cu lapte sau cu o linguriță în gura bebelușului.


 

Înregistrare Am uitat parola Trimite e-mail de verificare
Listă
Der Artikel wurde auf den Merkzettel gelegt.
La listă