Eritemul fesier sau Dermatita de scutec

Eritemul fesier sau Dermatita de scutec:


Bebelușii suferă de multe ori de așa zisa dermatită de scutec numită și eritherm fesier (erupție cutanată).
Doctorii dermatologi spun că se datorează unei infecții fungice. 
Ce ajută împotriva ei? 

Ce este o erupție cutanată?
Dermatita cutanată este o afecțiune a pielii foarte frecventă în copilărie. Este o inflamație a pielii în zona scutecului - de obicei menționată pur și simplu ca "Dermatita de scutec". Cauzele sunt substanțele iritante din urină și scaun, uneori prea intense sau curățarea incorectă a pielii. Adesea, o colonizare cu ciuperci și mai rar cu bacterii.
De exemplu, ciuperca de drojdie Candida albicans poate duce la agravarea simptomelor și a așa-numitei iritații de scutec. O infecție bacteriană poate provoca răni dureroase sau purulente.

Cauze și factori de risc:
Foarte adesea, durerea si iritația la fund apar brusc doar acolo și fara nici un motiv anume. De obicei, nu ați făcut nimic rău, dar roșeața este o concomitentă a unei alte schimbări în corpul copilului. Infecțiile, alimentația, poate chiar și dentiția pot avea un impact mare.

 Cauzele dermatitei de scutec pot fi:
• Schimbari prea rare ale scutecului: urina și scaunul conțin substanțe care pot irita pielea. Umiditatea și căldura în scutec favorizează inmulțirea germenilor.
• Diaree: Din cauza scaunelor dese si moi, este dificil să păstrați scutecul întotdeauna uscat, în plus scaunul este mai agresiv.
• Produse de îngrijire greșite: Spălarea frecventă cu săpun poate favoriza dermatita de scutec. În plus, bebelușii pot avea uneori intoleranțe sau alergii la săpunuri, unguente, creme sau chiar scutece, ceea ce duce la inflamarea pielii.
• Anumite alimente: La unii copii, alimentele acide sau picante cauzează dermatita de scutec. Cu toate acestea, această reacție este individual diferită.

De multe ori aveți sentimentul că ați făcut totul bine dar copilul are un sistem imunitar mai scazut. Deci nu disperați și pur și simplu aplicati după caz sfaturile enumerate mai jos.

Simptome:
În dermatita de scutec, pielea din zona pelviană și genitală este înroșită și moale. De asemenea, pot apărea pete deschise, coșuri și pustule care dau mâncarime și arsuri.  Ulterior, inflamația se poate răspândi la coapse și in înteriorul stomacului.
Dermatita cutanată poate afecta în mod semnificativ bunăstarea copilului. Pielea inflamată poate fi dureroasă sau usturatoare atunci când este atinsă, agitată sau după scaun. Unii copii cu fundul inflamat sunt foarte înțepeniți, nu le place să mănânce și doarm prost.
În cazul unui atac fungic (iritația cu ciuperca de scutec), există, de asemenea, viermi și pustule de puroi, precum și pete albe, care se răspândesc în mod caracteristic în formă de inel. Simptomele tipice ale atacului bacterian suplimentar sunt rănile purulente.

Diagnostic:
Pediatrul diagnostichează erupțiile cutanate pe baza modificărilor cutanate. În cazul în care este suspectat de infestare cu bacterii sau ciuperci, el poate examina un eșantion de piele pentru a detecta agenții patogeni. Dacă dermatita de scutec recidivează sau a fost tratată inadecvat, poate fi necesară o probă de scaun sau un test de sânge pentru a exclude alte cauze de dermatită.

Ce ajută la erupțiile cutanate?
Dermatita poate fi de obicei tratată prin câteva măsuri simple. Deci, pielea iritată se poate recupera și inflamația se reface de la sine. Următoarele măsuri sprijină vindecarea:
• Schimbarea frecventă a scutecului, cel mai târziu după trei-patru ore și imediat, când scutecul este umplut.
• Curățarea atentă, dar delicată a pielii, de preferință cu apă călduță sau ulei, fără a se freca tare. Puneți puțină apă sau ulei pe o cârpă de curățat sau pe un scutec. Ștergeți fundul curat cu el. Apoi, pielea trebuie uscată bine, dar foarte ușor. De exemplu, puteți să-l dați ușor cu un prosop moale.
• Crema de scutec pentru protecție împotriva ranilor poate fi utilă. Protejează pielea de umezeală și are un efect antiinflamator, de exemplu cea cu zinc. Culorile sintetice de bronzare sau dezinfecție pot ajuta la uscarea zonei afectate. Dacă este necesar, adresați-vă pediatrului sau farmacistului! Weleda Calendula Baby Cream, Crema Paliativă sau Mirfulan salbe este recomandată.
• Fără scutec de la brau in jos: Permiteți cât mai mult aer la fundul bebelușului. Copilul dvs. poate - mai ales vara - uneori sa stea fară scutec. 

În cazuri severe, medicul poate prescrie o cremă cu cortizon pentru aplicare pentru a controla inflamația. Cu cortizonul, ar trebui să fiți foarte atent, mai ales în zona de scutece, aplicați astfel de unguente cu precauție, prin urmare numai la instrucțiunile medicului și în conformitate cu recomandările acestuia.

Dacă, în plus față de dermatita de scutec, există, de asemenea, o infecție fungică a pielii, de exemplu sub forma unei ciuperci de scutec, poate fi utilizată o substanță activă care inhibă fungii.
Ca o primă alegere, se recomandă un unguent de vindecare gen Multilind cu ingredient activ Nystatin. Pentru copiii de peste 2 ani, substanța activă Miconazol Nitrat este adecvată. Aici este utilizată crema Mykoderm Miconazol. Toate aceste produse sunt foarte ușor de cumpărat în magazinul nostru.
Infecția bacteriană suplimentară necesită uneori antibiotice pentru tratarea eficientă a dermatitei scutecului.
În cele mai multe cazuri, dermatita de scutec se vindecă fără consecințe în câteva zile. Dar poate fi și foarte persistentă, atunci răbdarea - și terapia intensivă - fiind necesară.

Pentru a preveni cauzele:
Pentru a evita cauzele, trebuie să urmați aceste sfaturi:

Schimbați scutecele în mod regulat, mai ales dacă copilul dumneavoastră are diaree.
Curățați pielea numai cu apă sau cu ulei limpede. Săpunul usucă pielea și poate ataca pelicula naturală de protecție a pielii.
După curățare, uscați pielea cu atenție. Umiditatea favorizează dezvoltarea infecțiilor fungice.
Lăsați copilul cât de des posibil fără scutece.
Dacă pielea este deja înroșită, protejați-o cu unguent, de exemplu cu pantenol, zinc sau ulei de ficat de cod, pentru iritații ulterioare. Vă sfătuim pentru a face alegeri adecvate să consultati opinia medicului pediatru sau a farmacistului.

sursa: https://www.baby-und-familie.de/Windeldermatitis

Pentru produsele medicamentoase: Pentru riscuri și efecte secundare citiți prospectul produsului și adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pentru produsele medicamentoase de uz veterinar: Pentru riscuri și efecte secundare citiți prospectul produsului și adresați-vă medicului veterinar sau farmacistului.

1 Prețul de vânzare recomandat al producătorului (PVR)

2 Prețul de vânzare al farmaciei (AVP). AVP nu este prețul de vânzare cu amănuntul recomandat de producător. AVP este un preț aplicat chiar de farmacii pentru medicamentele fără prescripție medicală, a cărui valoare corespunde prețului de vânzare a medicamentelor care este obligatoriu pentru farmacii, la care o farmacie în anumite cazuri (de exemplu, copii cu vârsta sub 12 ani) stabilește produs cu asigurarea legală de sănătate.
Spre deosebire de AVP, UVP obișnuit este o recomandare a producătorului.

3 Prețuri Incl. TVA. Această metodă de plată nu este disponibilă în țara dvs. (Țară factură "Costurile de transport")

4 Preț până la epuizarea stocurilor

Bine ați venit la Eumed.ro-medicamente din stăinătate, o marcă a Sonnen Apotheke.


Noi suntem o farmacie autentică Germană, cu o istorie de 3 generații de farmaciști și suntem încă aici pentru că ne place ceea ce facem. Prin activitatea noastră vă punem la dispoziție o gamă variată de medicamente, cosmetice și remedii, toate aflate la un click distanță, aduse direct din Germania.

5 * Potențialul de economisire în comparație cu prețul de vânzare recomandat de producător (UVP) sau prețul de vânzare cu amănuntul în farmacie (UAVP), conform informării agentului de informare pentru produse medicamentoase (IFA Gmbh) / numai pentru produsele care se eliberează fără o rețetă obligatorie.

Înapoi

Când configurați un cont în magazinul nostru, veți putea utiliza procesul de achiziție mai rapid, vizualiza și urmări comenzile în contul dvs și multe altele.

Înregistrare
Înapoi
Cosul de cumparaturi este gol.
{{ productName }} nu poate fi actualizat

{{ added.quantity }}x {{ added.item.name }} a fost adăugat în coșul de cumpărături.

Spre Casă editați coș
Voucher ():
Subtotal
Până la limita gratuită a costurilor de transport lipsesc
0,00€
Spre Casă editați coș Plata cu Paypal
Înapoi