Medicina antroposofică

Medicina Antroposofică – un sistem terapeutic integrativ

Sistemul medical antroposofic are ca bază medicina științifică și înțelegerea antroposofică a omului, a sănătății și a bolii. Medicina antroposofică integrează în medicina convențională percepția antroposofică asupra ființei omului. Începe de la o diagnosticare convențională dar include în evaluarea pacientului  dezechilibre ale organismului, ale mentalului și ale dimensiunii spirituale. Creează astfel o abordare holistică a drumului spre însănătoșire și oferă terapii specifice în concordanță cu înțelegerea antroposofică. 
În tratament sunt utilizate atât produsele medicamentoase convenționale cât și cele antroposofice. 
Metoda de tratament, selectarea și utilizarea medicamentelor sau a altor terapii sunt foarte individualizate, cu intenția de a determina un "proces de dezvoltare" în interiorul corpului pacientului, întărind pacientului capacitatea naturală de auto-vindecare.
Medicina antroposofică a fost dezvoltată de către Rudolf Steiner și Dr.Ita Wegman încă din 1920, în prezent fiind larg răspândită și acceptată în societatea Europeană.
Este utilizată în ambele metode de îngrijire, cea primară și cea clinică în peste douăzeci de state membre ale UE, și oferă un grad ridicat de satisfacție al pacientului.
Cercetările arată că abordarea medicală antroposofică este sigură și eficientă
și conduce printre altele la o utilizare redusă a antibioticelor; politele de asigurare medicală arată costuri de medicație minime. 
Ca un sistem medical complementar integrat, medicina antroposofică a dovedit a fi atât sigură cât și eficientă și oferă o valoare adăugată considerabilă la sistemele de sănătate din UE.

Produsele medicamentoase antroposofice sunt concepute, dezvoltate și
produse în conformitate cu cunoștințele antroposofice despre: ființa omului,
natură, substanțe și metodele de prelucrare farmaceutică. Acestea sunt produse
conform metodelor de fabricație homeopate descrise în Farmacopeea Europeană sau, în absența acesteia, a metodelor descrise într-o farmacopee oficială. Ele pot fi de asemenea, produse în conformitate cu o anumită metodă antroposofică specifică. 
Medicamentele antroposofice sunt fabricate conform standardelor de bună practică de fabricație (GMP) și calitatea acestora este controlată de criteriile și parametrii farmacopeei oficiale.

Ca o "medicină integratoare", medicina antroposofică combină printr-o abordare multi-disciplinară intervențiile convenționale cu o serie de tratamente terapeutice specifice
și medicație antroposofică.

http://www.ivaa.info/fileadmin/editor/file/The_system_of_Anthroposophic_Medicine_2014.pdf

Principalii producători care urmează aceste învățături sunt Wala, Weleda și Iscador:

Weleda - toate medicamentele

Weleda cosmetic

Wala - toate medicamentele

Wala - globulele, creme, picături pentru ochi, esente si multe altele ...

Iscador

Înregistrare Am uitat parola Trimite e-mail de verificare
Listă
Der Artikel wurde auf den Merkzettel gelegt.
La listă